10 Naturliga sätt att behandla akne

Många letar efter aknebehandlingar som verkligen fungerar. Oavsett om du är en tonåring eller vuxen som lider av akne, behöver du inte leva med det. Här hittar du 10 enkla och effektiva sätt att behandla akne på naturlig väg.

  1. Inte plocka, trycka eller karva på dina finnar. Dessa åtgärder ökar faktiskt talgproduktion och förstör membranen under din hud. Infektionen och talg kommer att spridas under huden och orsaka fler finnar. Dessutom riskerar du ökad chans för att få bestående ärr i ansiktet.
  2. Tvätta ansiktet två gånger om dagen med mild tvål. Det är ännu bättre om du kan köpa svavel-baserad tvål speciellt framtaget för akne. Om din hud är för fet, använd en tvål med bensoylperoxid. Använd inte grova svampar, borstar, eller något liknande på ditt ansikte. Du bör dock inte över-tvätta ansiktet eftersom det faktiskt kommer att stimulera dina talgkörtlar att producera mer talg som kommer att öka din akne.
  3. Kontrollera om aknen framkommit på grund av maten. För många människor kan födoämnesallergi orsaka mycket allvarliga varianter av akne. Du bör undvika att äta för mycket fet och kryddstark mat. Nyligen genomförda studier har visat att akne också kan orsakas av mjölk som innehåller hormoner liksom fisk och skaldjur med relativt höga halter av jod. Om möjligt, skär ned på dessa livsmedel. Andra livsmedel du kan överväga att undvika är: socker, mejeriprodukter, friterad mat, kött, nötter smör, etc. Å andra sidan tror man att gröna grönsaker, vegetabiliska livsmedel och livsmedel rika på zink kan bidra till att lindra akne.
  4. Drick mer vatten varje dag. "Åtta glas vatten om dagen kan hålla aknen borta." Enligt en respekterad akne expert. Anledningen är att vatten kan föra bort avfall från vår kropp och detta kan hjälpa till att läka och förebygga att aknen blir värre.
  5. Om möjligt, bär inte smink. Smink produkter kan täppa till porerna, orsaka fler pormaskar och finnar. Om du måste bära smink, se till att den är vattenbaserad. Var noga med att rengöra dina sminkborstar regelbundet och rengör huden innan du sover.
  6.  Använd inte feta produkter. Undvik produkter som hårgelé, intensiva oljebaserade ansiktskrämer och oljiga rengöringsmedel.
  7. Håll ditt ansikte rent. Vila inte hakan på händerna och försök att inte röra vid ditt ansikte allt för ofta.
  8. Motionera måttligt eftersom det hjälper i blodcirkulationen och leder till eliminering av toxiner.
  9. Undvik stress. Studier har visat att stress inte bara förvärrar akne, utan även förvärrar den totala hudens skick. Prata med dina vänner, lyssna på din favoritmusik eller ta en promenad i parken. Det finns många saker du kan göra för att stressa ner om du har en stressig vardag.
  10. Få Solsken och frisk luft. Solsken stimulerar vitamin D i kroppen, ett viktigt vitamin för frisk hud. Frisk luft och solsken kan också minska stressen och öka syretillförseln till huden. Försök att inte bränna dig i solen. Kraftigt solbränd hud bildar ett lager på huden som inte andas tillräckligt och kan leda till blockerade porer.